Emmenaar verliest auto, maar krijgt boetes

Emmen

Een 32-jarige man uit Emmen is vrijdagmiddag aangehouden na een achtervolging. De Emmenaar moest zijn auto inleveren. Ook kreeg hij een aantal boetes uitgedeeld.

De bestuurder ging er vandoor tijdens een politiecontrole in het centrum van de stad. Hij nam vanuit het centrum de wijk, namelijk de wijk Emmermeer. Daar werd hij alsnog aangehouden. De man had bij de politie nog twee boetes openstaan van ruim 300 euro. Om hier onderuit te komen, gaf hij waarschijnlijk ook een valse naam op aan de agenten. Bij de aanhouding werd ook een speekseltest uitgevoerd. Daaruit bleek de man onder invloed van drugs achter het stuur te zitten. De auto van de man bleek ook aan alle kanten te rammelen. De wagen was niet verzekerd en de APK was inmiddels verlopen. Genoeg reden voor de politie om de auto van de man af te pakken. Pas als de man het totaalbedrag aan boetes heeft overgemaakt naar het CJIB, mag de bestuurder de auto weer komen ophalen. Hoeveel de man in totaal aan boetes heeft openstaan, kon de politie niet zeggen.

Auteur

Frits Tromp