Marjan Tabak: ‘Mijn werk is mijn hobby’

SCHOONOORD

Marjan Tabak is 50 jaar en woont in Schoonoord. Zij is coach, trainer en adviseur bij haar eigen bedrijf Beide benen op de grond. Lees meer over Marjan in deze Doorloper.

Een relatie? “Ik heb geen liefdesrelatie, maar wel bijzondere vriendschappen en een prachtige moeder-dochter relatie. Ook prima.” Schoonoord is voor mij… “Heerlijk dicht bij het bos. Een dorp waar ik woon met mijn dochters en waar mijn bedrijf gevestigd is.” Als ik de baas van Schoonoord zou zijn, dan… “Zou ik zorgen voor bootjes in het kanaal, terrasjes aan het water, lichtjes in de bomen tijdens zomeravonden, sprookjesachtige lantaarns op de terrassen aan het kanaal en livemuziek.” Vroeger ging ik altijd stappen in… “Uitgeest, IJmuiden en Wijk aan Zee.” Als Nederland wint, waarmee dan ook… “Dan zijn we allemaal winnaars.” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was… “Dat was op Robert Dragstra. Ik kan hem nog zo zien zitten in de zandbak op de kleuterschool. We waren 4 en 5 jaar.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed… “Dat was twee weken geleden toen ik met mijn dochters naar de bioscoop ging. Op weg naar de ingang hebben we stereotypes nagespeeld. Het bleek dat we dat bijzonder goed kunnen!” En dat ik huilde ook… “Dat was afgelopen week toen een vriend mij belde om te vertellen dat hij alvleesklierkanker heeft met een levensprognose van nog maar zes maanden.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is… “Een Zomer met het Kleine Volk, geschreven door Tanis Helliwell. Een Canadese schrijfster die een zomer doorbrengt in Ierland en er een huisje huurt, maar niet de enige bewoner is van het huis…” Je kunt me wakker maken voor... “Friet met mayonaise, de hoofdprijs van de Staatsloterij of een grappig verhaal.” Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is… “De honden begroeten – deze komen aangerend en zijn er dus als eerste - en daarna mijn dochters.” Als ik niet in Schoonoord zou wonen, dan… “Ben ik verhuisd naar Noord-Brabant of een zonnig warm land.” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje… “Mijn dochters. Het zijn twee sterke meiden die een bijzonder lastige periode achter de rug hebben en daar door omstandigheden ook nog niet uit zijn, maar wat zijn ze dapper en moedig! Ze verdienen niet alleen een lintje, maar ook een bloemenkrans.” Wat ik vroeger wilde worden is… “Een gelukkig en vrolijk mens. Dat is nu gelukt.” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is… Een blij en dankbaar mens. Goed opgedroogd, zullen we maar zeggen.” Mijn hobby’s zijn… “Lezen, wandelen met de honden, reizen en eerlijk is eerlijk: mijn werk is ook mijn hobby. Ik zou niets anders willen doen.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt… “Dat zijn de vision quests die ik deed in Spanje en Frankrijk. Vier dagen en nachten al vastend in de open lucht, alleen onder een stukje zeil in de bergen. Onwijs zwaar en heel gaaf om zo met jezelf op reis te mogen gaan. Nu organiseer ik zelf deze ervaringsreis.”

Meedoen?

Ook deelnemen aan deze rubriek? Mail jouw verzoek naar zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie