Kerk Barger-Oosterveld op nationale televisie

EMMEN

Vanuit de H. Gerardus Majella kerk in de Emmer wijk Barger-Oosterveld is op zondag 28 januari een zogenoemde tv-viering. De kerk is dan het decor van de Eucharistieviering van de KRO, die zondag vanaf 10.30 uur live te zien is op televisie.

In het kwartier daarvoor wordt het geloofsgesprek uitgezonden, waarin celebrant Albert Buter het woord neemt. De viering krijgt medewerking van het 25-koppig Gemengd Koor uit Emmen, dat onder leiding staat van Anton Lukassen. De kerk en het Emmer koor zijn ook te bewonderen tijdens de uitzendingen van 29 april, 17 juni en 30 september. In de weekenden van de tv-viering zijn er in de andere parochiekerken geen diensten, zodat alle kerkgangers naar Barger-Oosterveld trekken om heel Nederland een goed gevulde kerk te tonen. “Dat zou een mooi visitekaartje zijn”, stelt Buter. De dienst is terug te zien op ‘Uitzending gemist’.

Auteur

Redactie