Aanmelden voor Lies van Urk Prijs kan nu

EMMEN

Tijdens de Internationale Vrouwendag op 8 maart wordt in Emmen voor de 18e keer de Lies van Urk Prijs uitgereikt. Het winnende initiatief ontvangt 1000 euro om de activiteiten te kunnen uitvoeren. Aanmelden kan vanaf nu.

In 2017 ging de prijs naar de Pleisterplaats in Klazienaveen. De vrijwilligers van de Pleisterplaats verzorgen met regelmaat op vrijwillige basis in Klazienaveen activiteiten voor ouderen. De vrouwen die in aanmerking kunnen komen voor de prijs, zetten zich in voor een initiatief gericht op emancipatie of participatie binnen de gemeente Emmen. Zij doen dit vrijwillig en hebben een voorbeeldfunctie. De jury maakt een voorselectie, waaruit drie finalisten gekozen worden. De initiatieven worden beoordeeld op motivatie, presentatie en de mate waarin het bijdraagt aan emancipatie en participatie. De winnaar ontvangt de wisseltrofee en een geldbedrag van 1000 euro om de activiteiten te kunnen uitvoeren of verder te ontwikkelen. Wethouder Jisse Otter maakt de winnaar bekend in het Emmer Atlas Theater. Aanmelden kan tot en met 15 februari via info@8maartgroepemmen.nl.

Lies van Urk

Lies van Urk was de eerste vrouwelijke wethouder in de gemeente Emmen en een groot voorvechtster van emancipatie. Zij overleed plotseling in 1990 tijdens een vergadering in het gemeentehuis.

Auteur

Redactie