Video | Vier jaar gevangenisstraf geëist tegen Emmenaar

Emmen

De strafzaak tegen de 33-jarige Emmenaar die ervan wordt verdacht zijn ex-vriendin te hebben verkracht, mishandeld en opgesloten, vond dinsdag plaats. De verdachte ontkent alles.

Het slachtoffer zegt dat de verdachte woedend werd toen hij van haar hoorde dat ze een affaire had. Hij nam haar mee naar een verlaten landbouwperceel in Klijnijk, waar hij haar zou hebben geslagen, geschopt en misbruikt. Daarna nam de verdachte, zo luidt de beschuldiging, de vrouw mee naar zijn huis, waar ze opnieuw zou zijn mishandeld en misbruikt. Pas de volgende ochtend, toen de man even weg was, wist de vrouw via een raampje te ontsnappen en hulp in te schakelen. In het ziekenhuis bleek dat ze een gebroken neus, striemen in de hals en schade aan een trommelvlies had. Ook zat ze onder de blauwe plekken. De verdachte zei dat de blauwe plekken waren opgelopen toen hij zich probeerde te verweren. Een verklaring die de officier van justitie ongeloofwaardig noemde. De eis is vier jaar gevangenisstraf. De uitspraak vindt over twee weken plaats. De lezersjury van het Dagblad van het Noorden was bij de strafzaak aanwezig, en reageert in onderstaande video op wat ze hebben gehoord.

Auteur

Redactie