Joost Hindriks en Naomi Arends winnen UDIK-loop

KLIJNDIJK/VALTHE

De traditionele UDIK-loop werd zaterdag voor de 27e keer gehouden in Klijndijk. Bijna negentig hardlopers deden mee aan de wedstrijdloop over 10 kilometer of de recreatieve loop over 6,5 kilometer.

De teamloop over 6,5 kilometer in het Valtherbos werd gewonnen door de equipe van Rick Bosma uit Klijndijk. De teamleden mogen 75 euro prijzengeld verdelen. Bij de vrouwen liet Marleen Popken uit Exloo de winnende tijd noteren na 6,5 kilometer: 27.01 minuten. Mart Eleveld uit Odoorn was in een tijd van 27.07 minuten de snelste van de mannen bij diezelfde afstand.

Ruim voor

Joost Hindriks uit Schoonebeek won de 10 kilometer in een tijd van 35.25 minuten. Hij bleef Gerben Tiekstra (37.04 minuten) uit Dalen en de Zwartemeerder Erik de Vries (38.36 minuten) ruim voor. De 10 kilometer voor vrouwen werd gewonnen door Naomi Arends uit Exloo. Zij klokte 45.21 minuten. De Emmense Marieke Bruininga werd derde op deze afstand in 50.52 minuten. De 10 kilometer voor veteranen van 40 jaar en ouder werd een prooi voor Richard Moesker uit Emmer-Compascuum. Hij deed 36.19 minuten over deze afstand in Klijndijk en omgeving.

Auteur

Redactie