Wethouder René van der Weide: ‘De Kerkenweg ligt er weer mooi en veilig bij’

WEITEVEEN

De vernieuwde Kerkenweg in Weiteveen is vorige week officieel geopend. Wethouder René van der Weide heeft samen met bewoners en de Erkende Overlegpartner van Weiteveen de laatste boom geplant.

De Kerkenweg is de weg tussen Weiteveen en Nieuw-Schoonebeek. Het afgelopen jaar is de Kerkenweg compleet op de schop geweest. De vernieuwingen liegen er niet om: asfalt op de rijbaan, aanleg van riool, inritten naar de percelen, er is een fietspad aangelegd, openbare verlichting is verzorgd, groenstroken zijn opnieuw ingericht en er zijn bomen gepland. Vooral het gedeelte van het voet- en fietspad dat binnen de bebouwde kom van Weiteveen ligt had veel schade door de opdruk van boomwortels. De gemeente heeft ruim acht ton voor dit project beschikbaar gesteld. Wethouder René van der Weide is tevreden. “De bewoners van Weiteveen moesten even wachten maar de Kerkenweg ligt er weer mooi en veilig bij.”De aanleiding voor het vernieuwen van de Kerkenweg was om de waterhuishouding in dit deel van de bebouwde kom onder controle te houden. Naast het nieuwe vuilwaterriool, is er ook een zogenaamd drainageriool aangelegd. Een drainageriool zorgt ervoor dat het grondwaterpeil in het gebied op orde blijft. De Kerkenweg grenst aan hoogveengebied Bargerveen waar op dit moment hard gewerkt wordt om het grondwaterpeil op orde te krijgen.

Auteur

Redactie