Frontman Sex Pistols naar Retropop

EMMEN

De Britse postpunk band Public Image LTD (Pil) komt naar Retropop. Zaterdag 9 juni geven de Britten acte de présence in Emmen.

PiL is opgericht in 1978 en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en vernieuwende bands aller tijden. Het wordt het nieuwe project van John Lydon, de legendarische frontman van de Sex Pistols die hij eerder dat jaar verlaat. Na verschillende personele wisselingen bestaat de groep verder uit gitarist Lu Edmonds (The Damned, Mekons), drummer Bruce Smith (The Pop Group, The Slits) en bassist Scott Firth (Elvis Costello, Steve Windwood, John Martyn). In de historie van de band is dit de langste en meest stabiele samenstelling. Het programma van Retropop is nog niet compleet. De 17e editie van Retropop is op 8 en 9 juni bij de Grote Rietplas in Emmen.

Auteur

Redactie