Emmen mikt op beter scheiden van glas

EMMEN

De gemeente Emmen gaat samen met Area Reiniging inwoners nadrukkelijker betrekken bij het scheiden van afval. Daarom start injanuari de campagne Glas. Scheidt u mee?.

Hiermee wil de gemeente bereiken dat inwoners álle glazen potjes en flesjes in de glasbak doen.Schaatskampioen en ‘glascoach’ Gianni Romme en wethouder René van derWeide gaven zaterdag het startsein en verrichtten de opening van de sorteerstraat in Emmermeer, waarbij beide heren een sticker op de afvalcontainer ondertekenden. De krabbel kwam onder de tekst ‘Op naar 100% hergebruik in de gemeente Emmen’. Winkelend publiek in Emmen centrum kan de komende periode rekenen op een aantal vragen over het scheiden van glas. Met de antwoorden hoopt de gemeente knelpunten in kaart brengen. Inwoners in Emmen leveren nu jaarlijks per inwoner veertien kilo verpakkingsglas in. Daarnaast belandt twaalf kilo glas bij het restafval. Wethouder René van der Weide: “Zonde! Glas als restafval is niet meer recyclebaar.”

Auteur

Redactie