‘Rigoureuze verkeerswijziging Noordbarge in de maak’

EMMEN

Het plan van de Werkgroep Verkeer Noordbarge om de verkeersstroom te verminderen, kan rekenen op steun van het Emmer college. De werkgroep heeft in samenspraak met de inwoners van de Emmer wijk Noordbarge maatregelen bedacht om het doorgaande verkeer te ontmoedigen via de Nieuw Amsterdamstestraat en de Ermerweg het centrum in te rijden.

In 2016 was er al een gedeeltelijke afsluiting van de Ermerweg, maar die zorgde voor verdeeldheid. Door alleen die weg af te sluiten ging het verkeer nu dwars door de wijk in plaats van eromheen. Het zorgde voor veel gevaarlijke situaties. En dus komt de werkgroep met een voorstel. Rigoureus weltevestaan. De Ermerweg moet opniew worden ingericht als 30-kilometerzone, van de kruising Ermerweg/Nieuw Amsterdamsestraat een rotonde te maken, de brug over het Oranjekanaal aan te leggen als verhoogd plateau en het kruispunt Ermerweg/Noordbargestraat in te richten als kruispuntplateau. Voor het uitvoeren van de plannen is 600.000 euro gereserveerd. Tijdens de commissievergadering op 5 februari spreekt de gemeente zich uit over het plan.

Auteur

Redactie