Leerlingen Carmel voeren historische shows op

EMMEN

De afgelopen dagen hebben leerlingen van het tweetalig onderwijs van het Carmelcollege Emmen uit verschillende leerjaren historische shows opgevoerd.

De shows werden in zeer korte tijd voorbereid en uitgevoerd. Totdat de leerlingen de geïmproviseerde theaterzaal betraden, wisten ze niet wat er van hen verwacht werd.Ten overstaan van ouders, grootouders, broers en zussen hebben de eerstejaars havo- en atheneumleerlingen TTO vorige week een show opgevoerd over het oude Victoriaans Engeland. Tijdens de uitvoering hadden de leerlingen het zichtbaar naar hun zin. Ook toonden ze aan dat ze in korte tijd zich de Engelse taal eigen hadden gemaakt. Later in de week was het de beurt aan de derdejaars leerlingen havo en atheneum. Zij maakten een show over Shakespeare en de invloed die hij had in de tijd van Queen Elizabeth I. Tijdens de lessen English Plus en een dramaworkshop werd de show goed voorbereid.

Voorstelling

Vierdejaars TTO-leerlingen werkten eind van de week, onder leiding van de Engelstalige theatergroep, ook aan een interessante voorstelling, genaamd ‘First World War Poets’. De leerlingen moesten zich verplaatsen in het leven van Engelse soldaten die in de Eerste Wereldoorlog vochten in de Franse loopgraven. Al spelende leerden ze over de positie van de soldaten en de gevolgen van de oorlog. Tijdens het open huis van de school op woensdag 31 januari aanstaande is ook de Phileas Fogg Theatre Company aanwezig. De leerlingen van het Emmer Carmelcollege hebben vorige week shows opgevoerd. Dit deden zij in het Engels, samen met acteurs van de Phileas Fogg Theatre Company.

Auteur

Redactie