Bekende namen en nieuwe gezichten op lijst BBC2014

SLEEN/COEVORDEN

Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) heeft maandagavond de kieslijst van de partij bekendgemaakt. Dat huidig wethouder Jan Zwiers uit Aalden lijsttrekker is, was al langer bekend. Nu zijn ook de andere vijftien kandidaten bekend.

Partijvoorzitter Ton Soppe uit Steenwijksmoer kon tijdens de ledenvergadering in Theater De Deel in Sleen de lijst presenteren die BBC2014 vertegenwoordigt in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Volgens de nog altijd jonge partij een mix van ervaring en kwaliteit. Na Jan Zwiers staat nieuwkomer Ferry Booij (Aalden) op de tweede plaats. Op de lijst staan verder bekende en nieuwe gezichten: Jenny Streur (’t Haantje), Derk ten Berge (Zweeloo), Jan Hooge (Aalden), Erik Holties (Oosterhesselen), Thieno Nijenbanning (Dalen), Hans Kamps (Sleen), Henk Mulder (Schoonoord), Jan Tempels (Dalerveen), Bianca Karsten (Aalden), Bert Anholts (Coevorden), Frances Kaiser (Meppen), Bert Meppelink (Geesbrug), Ton Soppe (Steenwijksmoer) en Diana van Uffelen (De Kiel).

Doorpakken

BBC2014 maakte vorige week ook het verkiezingsprogramma bekend. Na ruim drie jaar van ingetogenheid, bescheidenheid en voorzichtig enthousiasme, kon de partij in het najaar van 2017 met de vaststelling van de begroting voor 2018 voor het eerst echt opgetogen zijn en laten zien dat de aanpak van BBC2014 tot resultaat heeft geleid. BBC2014 zegt met het verkiezingsthema Doorpakken vol vertrouwen de verkiezingen tegemoet te gaan. Het verkiezingsprogramma 2018-2022 sluit volgens eigen zeggen vooral aan op de eerdere uitgangspunten van BBC2014, maar ook op wat de partij nog te doen staat.

Auteur

Redactie