Vlag in top voor Jan en Jantje Kreeft

DALERPEEL

Het is vandaag groot feest aan de Oranjestraat in Dalerpeel, want Jan en Jantje Kreeft zijn 65 jaar getrouwd.

Jan (87) en Jantje (88) leerden elkaar kennen in het nabije Nieuwlande, daar waar Jantje vandaan komt. Haar man kwam ter wereld in het Overijsselse De Krim. Na het huwelijk woonde het stel eerst bij de ouders van Jantje in Nieuwlande. Later woonden zij op een schip bij Nieuwe Krim. Daarna werd een woning betrokken in hetzelfde dorp op een steenworp afstand van Dalerpeel. Het echtpaar vertrok medio jaren zestig naar de Prins Hendrikstraat in Dalerpeel en zij wonen nu twintig jaar aan de Oranjestraat. Jan en Jantje hebben twee zoons en drie dochters, vier kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Jan was onder meer knecht in de landbouw en medewerker bij het aanleggen van gaspijpleidingen. Ook werkte Jan voor de vroegere gemeente Dalen en was hij huisslachter.

NKVV

Jantje werkte even bij textielfabriek Delana in Dedemsvaart. Later werkte zij in de huishouding van een café in Dalerpeel. Breien was altijd haar grote hobby. Jan beheerde jarenlang de kantine van voetbalclub NKVV in Dalerpeel. Hij voetbalde er ook.

Auteur

Redactie