Patrick de Jonge: ‘Titel als mooie afsluiter’

ERICA

Patrick de Jonge is 38 jaar en woonachtig op Erica. De officier in dienst van de Landmacht voetbalt in zijn woonplaats bij SC Erica. Lees meer over Patrick in deze Sportpraat.

Wat maakt jouw sport zo leuk? “Het als team strijden voor een goed resultaat en dat gezamenlijk afsluiten met de derde helft.” In welk team sport je? “Ik voetbal in het derde zondagteam van SC Erica.” Wat is het mooiste aan dit team? “De beleving van alle spelers en daarnaast ook de gezelligheid. We beschikken over spelers die op een hoog niveau hebben gespeeld zoals Roy Stroeve en Jeroen Fühler. Dit maakt het voetballen ook wat makkelijker, maar ik moet ook zeker de humor binnen onze staf benoemen.” Op welk niveau sport je? “Wij voetballen in de reserve tweede klasse en staan nog ongeslagen bovenaan.” Waarom sport je bij jouw club? “SC Erica is een gezellige en positieve vereniging en dat trekt me aan. Iedereen is welkom en er wordt geen onderscheid gemaakt.” Wanneer was jouw laatste wedstrijd en hoe ging het? “Dat was door drukte en een blessure een tijdje terug, maar dat duel hebben we wel gewonnen weet ik nog. Na de winterstop hoop ik weer minuten te maken.” Gloriemomenten? “Dan koester ik toch de keren dat we kampioen zijn geworden. Met de meeste jongens voetballen we al lange tijd samen en dan zijn dat toch wel de hoogtepunten.” Wat wil je nog bereiken in jouw sport? “Dit seizoen het kampioenschap halen zou een mooie afsluiter zijn.” Grootste blunder? “Nou ja, blunder. Ik kreeg vorig seizoen een rode kaart uit tegen CEC nadat ik welgeteld drie minuten binnen de lijnen stond. Wegens commentaar op de scheidsrechter. Te zwaar bestraft, haha.” Wie is jouw grote voorbeeld? “Marco van Basten toen ik nog kind was.” Hoe breng je graag jouw vrije tijd door? “Met mijn gezin en daarnaast was ik tot voor kort voorzitter van SC Erica. Ik ben op 21 maart verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen namens de VVD in Emmen. Ik sta op plek twee, dus daar gaat nu veel tijd inzitten.” Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker? “Ook al spelen we op zondagmorgen: kom gerust eens bij SC Erica 3 kijken.” Ook meedoen aan onze rubriek Sportpraat? Stuur een verzoek naar zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie