Wecycle-certificaat voor basisschool Sleen en Erm

ERM/SLEEN

Basisschool De Piramide in Erm en basisschool De Fontein in Sleen hebben een zogeheten Wecycle-certificaat met één ster ontvangen voor de opbrengst van een inzamelactie. Kinderen en hun ouders konden oude kleine elektrische apparaten op school inleveren voor recycling. De inzamelactie was onderdeel van een landelijke campagne, waaraan 209 basisscholen meededen.

De actie werd gecombineerd met lesmateriaal en is georganiseerd door Wecycle. Dit bedrijf organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. De landelijke opbrengst is ook goed voor een cheque van 10.000 euro voor Stichting Jarige Job.

Verjaardagsbox

Met het bedrag kan Stichting Jarige Job kinderen uit arme gezinnen een onvergetelijke verjaardag geven. De jarigen ontvangen een verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis. De jaarlijkse inzamelactie werd voor de vijfde keer georganiseerd. Naast het certificaat kregen de scholen een boekenpakket of digitale camera en dertig bouwplaten voor pennenbakken.

Auteur

Redactie