Samenloop voor Hoop Coevorden zoekt voorzitter

COEVORDEN

Door heel Nederland zijn al ruim honderd Samenlopen gehouden. Dat zijn 24-uurs wandelestafettes voor KWF Kankerbestrijding waarin overledenen worden herdacht en het leven wordt gevierd. In Coevorden wordt dit jaar een Samenloop voor Hoop gehouden. Het grootste deel van de commissie is al ingevuld. KWF is nog wel op zoek naar een voorzitter die de kar wil trekken. Daarnaast zijn ook andere vrijwilligers welkom.

Samenloop voor Hoop is een wandelevenement, waarbij (ex-)kankerpatiënten in het zonnetje worden gezet. Teams wandelen 24 uur lang in estafetteverband om hun solidariteit met patiënten te tonen en het leven te vieren. Lokale survivors - mensen die ooit in hun leven de diagnose kanker hebben gekregen - nemen een centrale plaats in tijdens een Samenloop. Een belangrijk onderdeel van het evenement is de kaarsen-ceremonie. Als de duisternis invalt, branden deelnemers en toeschouwers kaarsen om hun persoonlijke herinneringen levend te houden. Jan Luc Kobes is relatiemanager bij KWF. Hij probeert mensen te inspireren om in actie te komen voor KWF. “Een goede voorbereiding in aanloop naar een Samenloop is heel belangrijk”, zegt hij. “KWF zorgt voor ondersteuning in de vorm van draaiboeken, fungeert als vraagbaak en organiseert inspiratiedagen. We schrijven echter niet voor hoe de vrijwilligers hun werk moeten doen. Er is alle ruimte voor lokale accenten. Het organiseren van een Samenloop doe je niet zomaar even, maar het geeft wel heel veel voldoening. In Coevorden is de commissie voor een belangrijk deel compleet. Er ontbreekt echter nog een betrokken voorzitter, die samen met de commissieleden het evenement echt op de kaart gaat zetten.”

Teams

Als de Samenloop voor Hoop Coevorden doorgaat, is het de bedoeling dat de Coevordense Aleida Muis het penningmeesterschap op zich gaat nemen. Haar stadgenote Willeke Scholten richt zich bij groen licht voor de Coevorder Samenloop op het werven van teams. Naar aanleiding van de Samenloop voor Hoop Zweeloo - oktober vorig jaar - plaatste burgemeester Bert Bouwmeester een filmpje op Facebook. Zijn oproep was om ook in Coevorden zo’n loop te houden. Heel wat belangstellenden reageerden en ondertussen is er een groep van ongeveer vijftien mensen die zich in willen zetten voor de organisatie. In scholengemeenschap De Nieuwe Veste wordt op dinsdag 23 januari vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst gehouden. Iedereen die interesse heeft om zich in te zetten voor de organisatie kan die avond langskomen. De precieze locatie en data van de Samenloop voor Hoop Coevorden worden later dit jaar bepaald door het nog te vormen bestuur. Jan Luc Kobes weet wel te melden dat de organisatie mikt op eind september. Meer informatie over de rol als voorzitter of commissielid van de Coevorder Samenloop: neem contact op met Jan Luc Kobes via 06-55480717, jkobes@kwf.nl of kijk op www.samenloopvoorhoop.nl.

Auteur

Redactie