Primeur voor Klasse!Orkest in Dalerpeel

DALERPEEL

Het dorp Dalerpeel is een heus orkest rijker. Na maanden van voorbereiding was vorige week de officiële start van het zogeheten Klasse!Orkest.

Sinds 2015 is er al een fijne samenwerking tussen de plaatselijke Willem-Alexanderschool en muziekvereniging De Breibergers. Twintig leerlingen krijgen een instrument waarop zij leren spelen om na een aantal maanden samen op te kunnen treden. Na de middagpauze verzamelden alle leerlingen van de basisschool zich in het lokaal van groep 5 en 6. Door schooldirecteur Sandra Katerberg werden de leerlingen welkom geheten en door een van de leerlingen werd de banner van het Klasse!Orkest onthuld.

Korte uitleg

Door Agnes Snippe - dirigent van More Music, onderdeel van De Breibergers - werd vervolgens een korte uitleg gegeven over het orkest en de diverse instrumenten werden gedemonstreerd. De leerlingen Marin Okken en Lars Benjamins lieten hun muzikale kunsten nog horen. Zij krijgen al enige tijd les op respectievelijk trompet en trombone via De Breibergers. De leerlingen oefenen elke donderdagmiddag één uur lang. Het eerste optreden van het Klasse!Orkest is op 25 maart tijdens het voorjaarsconcert van De Breibergers.

Auteur

Redactie