Populaire scheidsrechters krijgen vraag om promo

EMMEN

Het gaat goed met de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD). Voorzitter Theo Hein laat weten dat de vereniging week-in-week-uit vragen krijgt over de activiteiten binnen de vereniging, dat de preses heeft besloten een promotiefilmpje de lucht in te slingeren.

Alle nieuwsgierigen krijgen eenvoudig onder ogen wat HZOD nu precies doet. "Ook hopen we mensen te interesseren voor een rol in de arbitrage", zegt Hein. Die mensen kunnen bij hun eigen club fluiten, maar ook namens de KNVB op pad worden gestuurd. De scheidsrechtersvereniging kijkt terug op een mooi jaar en is met het uitleveren van scheidsrechters aan het Protos Weering Toernooi - dat voor de scheidsrechters zo goed als vlekkeloos verliep - het jaar goed begonnen. "We hebben alle wedstrijden kunnen voorzien van gekwalificeerde scheidsrechters. Ook de communicatie met headsets, de landelijke primeur waarmee HZOD tijdens het PWZ-toernooi sier maakte, is duidelijk van toegevoegde waarde gebleken.” De nieuwjaarsreceptie was er ook één naar tevredenheid van Hein. Die avond werd de Fair Play-prijs toegekend aan zondag vierdeklasser Valther Boys. Tot slot werd de speciale ledentraining in de Soccer Temple Emmen goed bezocht. De promo staat op: www.covshzodrenthe.nl.

Auteur

Redactie