Nieuwjaarslunch CCE en OKE voorziet in behoefte

SCHOONEBEEK/EMMEN

De traditionele gezamenlijke nieuwjaarslunch van de Commerciële Club Emmen (CCE) en de Ondernemerskring Emmen (OKE) trok vorige week ruim honderd belangstellenden. De groep ondernemers uit de gemeente Emmen werd in het Turfcafé in Schoonebeek welkom geheten door OKE-voorzitter Herman Gijlers.

Gijlers speelde de bal, na zijn gelukwensen voor het komende jaar te hebben overgebracht, door naar burgemeester Eric van Oosterhout. De burgervader drukte de aanwezigen op het hart er vooral voor elkaar te zijn. In de eerste plaats binnen het eigen gezin en daarnaast voor elkaar, als ondernemers en voor Emmen. “Het is van belang dat we ons positief opstellen en vertrouwen hebben in de uitkomst van ontwikkelingen en veranderingen”, liet Van Oosterhout optekenen.

NAM

Omdat de bijeenkomst zo ongeveer in het Schoonebeker olieveld plaatsvond, was daarna het woord aan Aniek de Vroome van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Zij vertelde in haar presentatie over de invloed die de oliewinning al sinds de jaren veertig van de vorige eeuw op Schoonebeek had en nog altijd heeft. De Vroome sloot af met een blik op de toekomst en toekomstige uitdagingen voor de NAM. CCE-voorzitter Sonja van Breen had de taak om de aanwezigen afsluitend toe te spreken en het startsein voor de netwerklunch te geven. De volgende activiteit op het programma van de CCE is op 13 februari. Dit betreft een lezing met als gastspreker Femke Halsema. De auteur, programmamaker, oud-politicus en bestuurder komt die dag langs in het Atlas Theater.

Auteur

Redactie