Waarschuwingsschot in Laan van de Marel in Emmen

EMMEN

Rond 1.45 uur vanochtend heeft een politieagent in de Laan van de Marel in Emmen een waarschuwingsschot gelost. Een 30-jarige man uit Emmen is aangehouden.

Enkele minuten voor het waarschuwingsschot achtervolgden agenten een auto met twee inzittenden vanaf de Weerdingerstraat in Emmen die een stopteken had genegeerd. De aangehouden persoon is niet een van de inzittenden uit de auto, vertelt een politiewoordvoerder. "In de Laan van de Marel stopte deze auto plotseling. De twee inzittenden zijn uit de auto gesprongen. Maar tegelijkertijd renden drie personen uit het niets naar de auto en openen de kofferbak om er iets uit te halen. Toen heeft een van de collega’s een schot met zijn vuurwapen gelost", vertelt de politiewoordvoerder. De twee inzittenden in de auto zijn spoorloos verdwenen. Dat geldt ook voor twee van de drie personen die naar de verlaten auto renden om iets te verwijderen uit de kofferbak. "De situatie was dusdanig dat een van de agenten een schot heeft moeten lossen." Uiteindelijk is een 30-jarige man uit Emmen gearresteerd. De overige vier betrokkenen zijn nog voortvluchtig. "Op dit moment wordt de zaak onderzocht in de Laan van de Marel", aldus de woordvoerder die stelt dat rond de auto een zware hennepgeur zou hangen. Er wordt een geweldsrapportage opgesteld omdat een van de agenten zijn vuurwapen heeft gebruikt. De auto is in beslag genomen door de politie.
Zie Dagblad van het Noorden.

Auteur

Norma Riemersma