Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding

Emmen

De politie heeft maandagnacht een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van een 30-jarige man uit Coevorden. Dat gebeurde op de Laan van de Marel in Emmen.

De aanhouding volgde op een achtervolging van een auto waarin twee personen zaten. De bestuurder had op de Weerdingerstraat een stopteken genegeerd. De auto stopte op de Laan van de Marel, waarop de twee personen ervandoor gingen. Twee andere personen renden op de Laan van de Marel naar de auto toe. Ze openden de kofferbak en haalden daar een tas met onbekende inhoud uit. Na het lossen van een waarschuwingsschot konden agenten de 30-jarige Coevordenaar aanhouden. Hij is in de cel gezet. De overige personen zijn nog voortvluchtig. In de auto vonden de agenten een volle vuilniszak met henneptoppen. De politie onderzoekt de zaak.

Auteur

Alfred Been