Extra parkeerplaatsen in centrum Emmen

EMMEN

Het centrum van Emmen krijgt 37 extra parkeerplaatsen voor ‘kort parkeren’. De plaatsen komen aan de zuidkant van de Hoofdstraat.

Het creëren van extra parkeerplaatsen in dit deel van het centrum is een wens van ondernemers. De aanleg daarvan start binnenkort. Wethouder René van der Weide: “Met deze extra parkeerplekken is dit gedeelte van het centrum beter bereikbaar voor de consument. Het gaat hier om een tijdelijke oplossing. Daarnaast kiezen we voor een versnelde aanpak voor het maken van een definitief inrichtingsplan voor het hele gebied. Dan wordt duidelijk hoe het totale gebied opnieuw ingericht gaat worden. De aankomende maanden gaan we samen met bewoners en ondernemers uit dit gebied aan de slag om een plan te maken. Op basis van dit ontwerp gaan we ook bekijken of maatregelen op de lange termijn versneld uitgevoerd kunnen worden.” Dertig parkeerplaatsen komen achter het voormalige Afrikahuis van de oude zoo, vier plaatsen komen naast de Rabobank en nog eens drie plaatsen komen waar vroeger Dagblad van het Noorden zat. Er wordt een voetpad aangelegd vanaf het parkeerterrein achter het voormalige Afrikahuis, langs de Ten Kateflat naar de Hoofdstraat. De totale kosten voor deze tijdelijke oplossingen liggen rond de 65.000 euro.

Auteur

Redactie