Caveman Challenge ‘langs de leeuwen’

EMMEN

De Caveman Challenge Emmen voert de deelnemers op 22 april door Wildlands. In het Emmer belevingspark wachten de sportievelingen hoge hekken, maar dat niet alleen.

Het parcours gaat ook dwars over het Raadhuisplein, door de oude dierentuin, door het Noordbargerbos en over het Oranjekanaal. Uitdagingen meer dan voldoende in deze tweede editie van de obstacle run. De eerste Caveman Challenge in 2016 was een groot succes met maar liefst 2300 deelnemers. Toch kwam er vorig jaar geen vervolg. Te veel onzekerheden, zoals te weinig vrijwilligers en daardoor het waarborgen van de veiligheid van de deelnemers, waren voor de organisatie redenen een streep door het sportieve evenement te halen. Ondanks dat zich alweer meer dan 2000 deelnemers hadden ingeschreven. “Veiligheid boven alles”, zegt mede-organisator Jan Schutrups.

Uitdagingen

Alle problemen zijn nu opgelost waardoor na een jaartje zonder de Caveman Challenge Emmen op 22 april een doorstart wordt gemaakt. ‘Caveman Challenge goes WILD’ is de titel van de tweede editie van dit sportieve evenement. “Je kan de leeuwen horen brullen”, lacht Schutrups. Waarschijnlijk krijgen de meeste deelnemers dat geluid niet mee, want ze staan voor pittige uitdagingen. “Iedere 500 meter ligt er een obstakel op het parcours”, legt Schutrups uit. “Aan de deelnemers is het de keuze om eroverheen, eronder- of er tussendoor te gaan. De deelnemers kunnen kiezen tussen twee afstanden: 6,66 of 13,13 kilometer. Dat kan individueel of in groepen. Ook jongens en meisjes kunnen de uitdaging aangaan in de Kidsrun, samen met een ouder. En als je denkt dat je de modder niet van je kleren krijgt: de brandweer staat na afloop klaar om je helemaal schoon te spuiten. Tot 18 februari kunnen deelnemers zich nog tegen de normale prijs inschrijven voor de tweede Caveman Challenge Emmen. Daarna gaat het duurdere ‘last-minute’ tarief in. “Maar”, voegt Schutrups eraan toe. “Op is ook echt op.” Inschrijven kan via cavemanchallenge.nl.

Auteur

Redactie