Bijna 3,5 miljoen euro voor aanpak Emmen centrum

EMMEN

Ondernemers, winkeliers en vastgoedeigenaren in het centrum van Emmen kunnen in aanmerking komen voor in totaal 3.441.000 euro aan subsidies.

Om te zorgen dat Emmen een vitale en bruisende binnenstad houdt, moeten verschillende functies meer gebundeld worden, vindt de gemeente Emmen. Zo ontstaat een compact centrum met wonen, werken, winkelen, horeca en recreëren met een diversiteit aan cultuur en evenementen. Daarom is er een binnenstadsfonds voorwinkeliers en vastgoedeigenaren. De verplaatsingsubsidie is bedoeld voor winkeliers die willen verhuizen naar het kernwinkelgebied. De transformatiesubsidie is bedoeld voor pand eigenaren die een winkel of leegstaand pand willen transformeren naar een andere functie. Met de planontwikkelingssubsidie kunnen vastgoedeigenaren een bedrijf inschakelen voor planvorming. De gevelverbeteringssubsidie is ingesteld om pandeigenaren in het Oude Centrum te stimuleren om hun gevel op te knappen. De helft van die bijna 3,5 miljoen euro wordt betaald door de Provincie Drenthe.

Auteur

Redactie