Achtbaan Wildlands goed voor goede doel

EMMEN

Met de komst van de achtbaan in Wildlands Adventure Zoo Emmen steunt het park het goede doel. Hoe zit dat precies?

De achtbaan in het park beschikt over twee rails. De wagentjes op de linker- en de rechterbaan gaan een zogenaamd duel aan. Een van de twee karretjes is als eerste over de streep en verdient geld voor een goed doel. Welk goede doel dat is, is nog niet bekend. “We zijn daarover nog in gesprek”, vertelt Hanneke Wijshake, woordvoerder van het park. Elke ‘wereld’ in Wildlands kent een verhaallijn. Dat is niet voor elke bezoeker even duidelijk, maar wordt wel steeds beter zichtbaar. De achtbaan is straks onderdeel van savannewereld Serenga, waarin zorgen voor de natuur leidend is. Wijshake: "Hoe kunnen we beter voor de natuur zorgen dan door een echt goed doel geld te steunen?” Hoe de winst van de achtbaanbezoekers omgezet wordt in echt geld en om welke bedragen het zou kunnen gaan, is nog onduidelijk. Maar goed, het park heeft ook nog even om daarover na te denken. Dit voorjaar gaat de achtbaan namelijk open. De bouw gaat vlot - zoals te zien is op de foto onder. Enkele gethematiseerde bouwwerken zijn al gebouwd in de herkenbare Wildlands-stijlen ook de rails waar straks de achtbaankarretjes op moeten rijden zijn voor een groot deel bevestigd. De attractie is een zogenoemde Family Boomerang Coaster. Nieuw in pretparkwereld en dus speciaal voor Wildlands is dat dit type achtbaan dubbelbaans is. Passagiers vertrekken in twee treinen tegelijk en komen elkaar gedurende de rit enkele keren tegen, alsof ze in een race verwikkeld zijn geraakt. De achtbaan - die niet extreem hard zal gaan en niet over loopings en kurkentrekkers beschikt - tilt de wagentjes eerst tot twintig meter hoog, waarna ze worden losgelaten, zodat de race kan beginnen.

Auteur

Redactie