Zeven medailles voor TVC in Heerenveen

COEVORDEN

Zaterdag waren de provinciale kampioenschappen in Heerenveen voor de eerste en tweede divisie. Liefst vier turnsters van Turn Vereniging Coevorden (TVC) werden eerste: Charissa Bothof, Laura Heyblom, Anouk de Vries en Carmen Koops.

Charissa Bothof - bij de Instap N2 - en Chloé van der Veen en Jayden Schoing bij de pupillen 1 N2 kwamen ’s morgens in actie. Dat balk een moeilijke oefening blijft, blijkt wel uit het feit dat alle drie de turnsters een val moesten incasseren. Toch wisten Charissa en Jayden een prima score te behalen. Ook op het onderdeel vloer werden hoge scores neergezet. Het derde onderdeel was sprong, alle drie lieten ze een nette overslag over de pegasus zien. Bij de tweede sprong liet Charissa een mooie salto zien. Ook de tweede sprong van Chloé was netjes, zij sprong een arabier flikflak. Jayden turnde een nette arabier. De drie meiden werden goed beloond voor hun inzet. Het laatste onderdeel brug is het favoriete onderdeel van Chloé. Ze liet een mooie los-om zien, gevolgd door drie reusjes. Charissa sloot de wedstrijd af met een stabiele oefening, inclusief nette kiep. Dit alles resulteerde in de eerste plaats voor Charissa in haar categorie en respectievelijk een derde en zesde plaats voor Chloé en Jayden.

Goede resultaten

Bij de senioren tweede divisie behaalde Myrthe Hulst het brons. Vooral op brug en balk haalde ze goede resultaten. Ilse Ballast werd vijfde met een hoge score op balk, Marleen van der Weide liet twee mooie sprongen zien en werd zevende. Fleur Vuuregge viel uit met een blessure. In de categorie Pupil 2 N2 wist Romee Rens een knappe tweede plaats te behalen. Op het podium nam ze dan ook de zilveren medaille in ontvangst. Laura Heyblom behaalde de hoogste trede op het podium bij de junioren tweede divisie en nam het goud mee naar Coevorden. In de laatste wedstrijd van de dag mocht Anouk de Vries aantreden bij de junioren eerste divisie. Anouk liet een mooie dubbele salto op de vloer zien: een nieuw element die ze voor het eerst vertoonde. Ook de overige toestellen verliepen goed waardoor ze Drents kampioen werd. Bij de jeugd 1 N2 wist ook Carmen Koops met een hoge totaalscore dit predicaat te behalen.

Auteur

Redactie