Pluim van Nieuw-Weerdinge voor paasvuurbouwers

NIEUW-WEERDINGE

De paasvuurbouwers wonnen vrijdagavond de Nieuw-Weerdinger Pluim voor het jaar 2017. De prijs werd tijdens de nieuwjaarsreceptie in multifunctioneel centrum De Badde uitgereikt. Dat gebeurde door burgemeester Eric van Oosterhout.

Henk Hofman en Rien Prinsen waren de andere genomineerden. Vrijwilliger Hofman verdiende zijn nominatie vanwege zijn tomeloze inzet voor voetbalvereniging Titan. De lokale krokettenspecialist Prinsen trekt als ondernemer met zijn bijzondere kroketten wereldwijde aandacht, zo stelt Wim Katoen namens Plaatselijk Belang. “Hij zet ons dorp daarmee positief op de kaart”, zegt Katoen. “De inzet van de paasvuurbouwers om een traditie in ere te houden was reden genoeg om deze groep jongeren in het zonnetje te zetten”, vervolgt Katoen. “Ruim vier weken voor Pasen beginnen de bouwers met slepen en stapelen. Telkens is het eindresultaat een forse bult die goed en lang brandt. Ze krijgen niet alleen een pluim voor de mooie paasbult, maar ook het feit dat na het paasvuur alles weer keurig wordt opgeruimd verdient volgens de jury een compliment. De burgemeester gaf vrijdag aan bij het komende paasvuur in Nieuw-Weerdinge aanwezig te willen zijn.”

Nominaties

Een commissie bepaalde eind vorig jaar de drie nominaties voor De Pluim. Inwoners van het dorp leverden daarvoor al suggesties in en mochten in een later stadium uit de drie finalisten ook hun favoriet kiezen. De felbegeerde jaarlijkse strijd om De Pluim wordt georganiseerd door Plaatselijk Belang Nieuw-Weerdinge, De Badde en SKW (Sociaal Kultureel Werk) Nieuw-Weerdinge. De Pluim is een oorkonde voor een inwoner of groep inwoners, die hun sporen hebben verdiend door zich in te zetten voor Nieuw-Weerdinge.

Auteur

Redactie