Nieuw leerkrachtenkoor in Emmen

EMMEN

Na het succes van het Emmer Leerkrachtenkoor in 2017 start een nieuw leerkrachtenkoor vanaf 23 januari in de bibliotheek aan het Noorderplein in Emmen.

“Er is landelijk veel aandacht voor goed muziekonderwijs op de basisschool”, vertelt Lieke Wartena van De Kunstbeweging en initiatiefneemster van het leerkrachtenkoor. “En voor goed muziekonderwijs heb je vaardige leerkrachten nodig die met hun klas kunnen zingen. Ik heb het leerkrachtenkoor opgericht omdat veel juffen en meesters het lastig vinden om met hun klas te gaan zingen. Het koor is erop gericht om de eigen stem te ontwikkelen door samen met andere leerkrachten een eigentijds repertoire voor volwassenen te zingen. Daarnaast wordt er natuurlijk ook repertoire aangeboden dat direct in de klas gebruikt kan worden”, aldus Wartena. Nadat het leerkrachtenkoor vorig schooljaar met groot succes door De Kunstbeweging was opgezet voor de Emmer basisscholen wordt dit concept nu ook overgenomen door andere plaatsen in Drenthe. Zo starten in januari ook leerkrachtenkoren in Assen, Meppel en Norg. Ook komt er in maart een Drentse studiedag speciaal over zingen in het basisonderwijs. De reacties van de vorige deelnemers waren ronduit positief. Paulina Lever, leerkracht van basisschool Kristalla: “Ik vond het ontzettend fijn om in het leerkrachtenkoor te zingen. Ik durf nu beter te zingen en heb het gevoel dat ik door het oefenen mijn stem beter heb leren gebruiken. Ik zing nu ook echt meer met de kinderen. Daarnaast was het natuurlijk ook ontspannend en gezellig met elkaar.” Wartena vult aan: “Dat zingen zo ontspannend en leuk kan zijn is voor veel leerkrachten een ontdekking. Ook voor kinderen is zingen ontspannend. Je kunt er korte breaks mee creëren in je dagprogramma, waardoor de kinderen even op een andere manier bezig zijn en er nieuwe energie en concentratie vrijkomt voor bijvoorbeeld rekentaken.” Aanmelden voor het leerkrachtenkoor kan via het aanmeldingsformulier op www.dekunstbeweging.nl.

Auteur

Redactie