Vincent Heeres: ‘Het stokje haalde de finish’

EMMEN

Vincent Heeres is 36 jaar en een geboren en getogen Emmenaar. Hij is atletiektrainer bij EAC De Sperwers en geeft sportlessen aan senioren in en rondom Emmen. Lees meer over Vincent in deze Sportpraat.

Welke sport beoefen je en bij welke vereniging? “Atletiek bij EAC De Sperwers.” Wat maakt deze sport zo leuk? “De veelzijdigheid van de sport en natuurlijk de gezelligheid.” In welk team sport je? “De masterploeg. Dat is de competitieploeg van 35-plus.” Wat is het mooiste aan dit team? “Het team bestaat uit ploeggenoten met wie ik vroeger ook in de junioren- en seniorenploeg heb gesport. Een paar komen vanuit de loopgroep en iemand die het leuk leek om mee te doen omdat ook zijn kinderen al op atletiek zitten. Verder natuurlijk de gezelligheid en het afsluitende etentje na de wedstrijden.” Op welk niveau sport je? “Onze ploeg zit bij de eerste dertig van Nederland en individueel was ik in 2015 tweede van Nederland met speerwerpen in de categorie 35-plus.” Waarom sport je bij jouw club? “EAC De Sperwers is een mooie en erg gezellige atletiekclub, waar ik zelf al bijna dertig jaar rondloop. Eerst als jeugdlid en nu ook als trainer.” Hoe vaak train je per week? “Ik probeer drie keer per week te trainen.” Wanneer was jouw laatste wedstrijd en hoe ging het? “Dat waren de jaarlijkse clubkampioenschappen op 1 oktober. Deze titelstrijd verliep niet goed, want ik liep tijdens de warming-up al een blessure op.” Gloriemoment? “Tweede van Nederland met speerwerpen voor 35-plussers in 2015.” Wat wil je nog bereiken in jouw sport? “Met de masterploeg nationaal kampioen worden.” Grootste blunder? “Ooit viel ik hard tijdens een estafette bij het overgeven van het stokje. Het stokje haalde de finish gelukkig wel, maar mijn knieën en armen lagen open.” Wie is jouw grote voorbeeld? Carl Lewis, totdat bekend werd dat ook hij doping had gebruikt.” Hoe breng je graag jouw vrije tijd door? “Ik houd van gezelligheid met vrienden. Ook van lekker eten, een spelletje en ’s zomers op de racefiets een mooie tocht maken.” Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker? “Voor iedereen die nog niet zijn of haar sport heeft gevonden of iets nieuws wil, misschien is atletiek dan iets voor jou. Zowel voor jong en oud is dit een sport waarin iedereen zich thuis kan voelen.” Ook meedoen aan onze rubriek Sportpraat? Stuur een verzoek naar zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie