Politie onderzoekt zwaar beschadigde auto Emmen

EMMEN

De politie in Emmen heeft de Valtherzandweg in de wijk Emmermeer dinsdagochtend afgezet. Er wordt onderzoek gedaan naar een in de straat geparkeerde zwarte personenauto. Die auto is zwaar beschadigd. Een deel van de voorzijde van het voertuig lijkt verdwenen. Onduidelijk is nog wat er precies aan de hand is en wat de toedracht van het voorval is.

Buurtbewoners zeggen dat ze de afgelopen nacht een luide knal hebben gehoord. Dat was rond de klok van drie uur. "Het leek op het geluid van carbid dat wordt afgeschoten, maar dan vele malen luider. Ik had twintig minuten later nog piepende oren." Volgens de woordvoerder van de politie wordt onderzocht wat er precies is gebeurd. "De zware beschadiging kan veroorzaakt zijn door zwaar vuurwerk. Of door iets anders. Dat wordt nu eerst onderzocht." Ook personeel van Defensie arriveerde in  de straat. De brokstukken van de beschadigde auto lagen over tientallen meters verspreid. Update: dinsdagmiddag is de Valtherzandweg weer vrijgegeven. Zie Dagblad van het Noorden.

Auteur

Norma Riemersma