Onthulling nieuwe namen afdelingen in Veltman

WEITEVEEN

Bestuursvoorzitter Carla van der Wiel onthult woensdagmiddag 10 januari de nieuwe namen van de afdelingen binnen Veltman in Weiteveen. Dat doet zij samen met de bewoners van de woonvorm tijdens een kijkmiddag in het onderkomen van Treant Zorggroep.

Omwonenden en bewoners kunnen de proefkamers binnen de bestaande muren van Veltman bekijken. Ook kunnen zij de nieuwe aanbouw bekijken. Daar verblijven sinds oktober twintig bewoners. Vorig jaar mei ging de eerste schop de grond in. Sinds die tijd is er veel werk verzet om Veltman om te vormen tot een hedendaagse plek waar de bewoners meer ruimte, comfort en privacy krijgen in hun eigen appartement met eigen huisnummer.

Bewoners

Om in de toekomst plaats te kunnen blijven bieden aan de meer dan negentig bewoners, moest er ruimte bijkomen. De verdere renovatie vindt plaats binnen de bestaande muren van Veltman. In Veltman wordt specialistische zorg gegeven en opvang geboden voor mensen met psychiatrische of maatschappelijke problemen of een verstandelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel. Veel bewoners hebben volgens Treant ernstige alcoholproblemen.

Auteur

Redactie