Muzikaal eerbetoon voor overleden wethouder

EMMEN

Drie Emmer muzikanten hebben samen een videoclip gemaakt als eerbetoon voor de overleden wethouder Bouke Durk Wilms. De Emmer CDA-wethouder overleed vorig jaar april op 54-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

De clip werd getoond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Emmen. Het eerbetoon was een initiatief van de achttienjarige Justin Ripassa, die met de wethouder in contact kwam omdat hij een profielwerkstuk wilde schrijven over de centrumvernieuwing van Emmen. Wethouder Wilms was al terminaal toen Ripassa hem de resultaten overdroeg. Ripassa, die zelf ook niet vrij van ziekte door het leven gaat, had zelf in zijn ziekteperiode veel steun aan het nummer Going Home van Mark Knopfler. Met hulp van zijn ouders speelde de achttienjarige dit nummer samen met Martine Stulp op viool en Jan Leeuwinga op bas. Justin Ripassa bespeelde zelf gitaar. De opname van de clip vond plaats in de Grote Kerk in Emmen.

Auteur

Redactie