Germanicus eerste Nederlandse winnaar Volksbank Cup

EMLICHHEIM/COEVORDEN

Het Coevorder Germanicus won zondag als eerste Nederlandse voetbalvereniging de internationale Volksbank Cup in het nabije Duitse Emlichheim. De zondag tweedeklasser won de grote finale van de vijftiende editie na shoot-outs (2-1) van GSV Ringe-Neugnadenfeld 2015. De shoot-outs in de afgeladen Vechtetalhalle waren noodzakelijk vanwege de 0-0 stand na de reguliere speeltijd.

De Germanen vormden het enige Nederlandse team tijdens de finaledag van het zaalvoetbaltoernooi. Raptim, Dalen, EMMS, SC Erica, SV Pesse en Noordscheschut haakten namelijk af tijdens de voorronde. De organiserende club SV Grenzland Laarwald werd zondag derde op het eigen toernooi door de troostfinale te winnen van ASC Wielen: 3-0.

Auteur

Redactie