Friends on Tour curlt zich tot winnaar

EMMEN

Friends on Tour is winnaar van de vijfde editie van de Emmen on Ice Curling Cup. In de finale won het team van captain Wim Kruizinga met 2-1 van Beukers Drankenhandel uit Erica.

Liefst 72 teams, verdeeld over drie groepen van 24, begonnen op 18 december aan de Curling Cup. De nummers één tot en met acht van iedere groep plaatsten zich voor de finale op donderdag 4 januari. In de finale speelde elk team drie keer. De nummers één tot en met vier gingen door naar de halve finale. Beukers Drankenhandel plaatste zich als eerste, gevolgd door Friends on Tour en Team Suydevelt als nummer drie. Een shoot-out tussen De Nathalzen en de Iceholes moest duidelijkheid brengen over plaats vier. Die kwam er. De Iceholes hielden het hoofd koel en grepen hun kans. In de halve finale won Friends on Tour van Team Suydevelt (2-1) en was Beukers Drankenhandel de meerdere over de Iceholes: 3-1. Laatstgenoemden wisten in de troostfinale tegen Team Suydevelt nog wel plaats drie veilig te stellen (5-1). Ieder jaar weer blijkt dat behaalde resultaten in de voorrondes geen enkele garantie geven voor een goed resultaat in de finalepoule. Gedoodverfde favorieten als Kinderopvang & BSO Kwebbel 1 en The Four Tops bezweken namelijk onder de druk.

Auteur

Redactie