Vijfminutenfestival tijdens Emmer Pianodag

EMMEN

In het Emmer Atlas Theater wordt op zondag 15 april de Pianodag gehouden. De Pianodag biedt een veelzijdig programma voor amateurpianisten van elk niveau - zowel klassiek geïnteresseerd als in pop- en jazzmuziek - en van iedere leeftijd. De dag is niet alleen interessant voor amateurpianisten, maar ook voor pianodocenten en iedereen die graag luistert naar pianomuziek.

Voor vergevorderde amateurpianisten en conservatoriumstudenten geven klassiek pianiste Mariëtta Petkova en cross-overpianist Peter Beets een masterclass. Door een unieke samenwerking met het Atlas Theater waar beide pianisten dit seizoen een concert geven, is het gelukt deze grote namen te verbinden aan de Pianodag.

Vijfminutenfestival

Iedereen die piano speelt kan meedoen aan het zogeheten Vijfminutenfestival. Niveau en leeftijd spelen geen rol. Het maakt ook niet wat gespeeld wordt: klassiek, pop of jazz. Ook pianisten die samenspelen in een ensemble zijn welkom, zolang de muziek niet versterkt wordt. Er zijn twee vleugels beschikbaar, waardoor ook pianoduo’s zich kunnen presenteren.

Kinderen

Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar biedt de Pianodag een leuk programma. Zo verzorgt beeldend kunstenaar Marion Mencke uit Noord-Sleen een workshop Schilderen op muziek, waarbij de muziek van Carnaval der Dieren van Saint-Saëns centraal staat. Verder geeft Jeroen Swarte een interactief Kindercollege ‘Ik hoor, ik hoor wat jij niet hoort’, waarin kinderen hun fantasie de vrije loop mogen laten over wat zij allemaal in muziek horen. De Pianodag wordt voor de vierde keer georganiseerd door Stichting Noord Nederlandse Pianodagen. Meer informatie over aanmelden staat op www.pianodagen.nl.

Auteur

Redactie