Romeo en Julia in de Staatsopera van Tatarstan

EMMEN

Romeo en Julia zijn waarschijnlijk de twee meest vertolkte personages binnen de theatermuren. De thema’s die Shakespeare aansnijdt – vurige liefde, haat, geweld en passie – boeien al sinds mensenheugenis en zullen ons nog wel even bezighouden.

Ook Prokofjev liet zich door het verhaal van een onmogelijke liefde inspireren. Met zijn schitterende compositie uit 1934 legde hij het fundament onder deze wereldwijd geliefde klassieker, een van de hoogtepunten uit de klassiek-romantische ballettraditie. De uitvoering in het Atlas Theater is in uitstekende handen bij het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan, een van de topgezelschappen van Rusland én expert op het gebied van grote klassieke balletten. Het gezelschap brengt het ultieme liefdesverhaal tot leven met prachtige dans, indrukwekkende decors, weelderige kostuums en hartverscheurende, meeslepende ontmoetingen tussen de twee geliefden.

Liefde

In de beste Russische danstraditie nemen de sterdansers u mee naar het door familievetes verscheurde Verona. Ondertussen bloeit de liefde tussen Romeo en Julia tot aan het diep-tragische eind. De muziek is van Sergej Prokofjev en de cho-reografie van Boris Myagkov. Deze meesterlijke balletklassieker over hartstochtelijke, onmogelijke liefde is te zien op vrijdag 12 januari vanaf 20.00 uur in het Atlas Theater. Zie www.atlastheater.nl voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren.

Auteur

Redactie