Nationaal Theaterweekend: voor 10 euro een voorstelling bezoeken

EMMEN

Om het theatervak te vieren en heel Nederland te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn een avondje theater kan zijn, hebben het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds het Nationaal Theaterweekend in het leven geroepen.

De eerste editie vond in 2016 plaats met vijftig deelnemende theaters en 100.000 bezoekers. In 2017 namen er zestig theaters deel aan het weekend met 125.000 bezoekers. Voor 2018 zullen er ruim zeventig theaters deelnemen en bieden in dit weekend een gevarieerd en aansprekend programma aan voor slechts tien euro per voorstelling. Na twee succesvolle edities van het Nationaal Theaterweekend vindt de derde editie in januari 2018 plaats. Op 26, 27 en 28 januari zet ook het Atlas Theater in Emmen de deuren open. De bezoekers van het Nationaal Theaterweekend staat in Emmen een verrassend en gevarieerd programma te wachten. Zo staat Elke Vierveijzer op vrijdag 26 januari in de Dagblad van het Noorden Zaal. Zij zingt, met aan de vleugel Michiel Wetzer, een selectie uit de mooiste liederen van één man die de kunst van het lied als geen ander verstond: Maarten van Roozendaal. Niet om te vervangen, maar om de liederen, zoals hij die zelf selecteerde vlak voor zijn dood, levend te houden. Van 'Alsof er niets is gebeurd' tot 'Het te late einde' en van 'Mooi' tot 'Red mij niet'.

Amsterdam Klezmer Band

Op zaterdag 27 januari is het de beurt aan de internationaal gevierde Amsterdam Klezmer Band. Met ‘Septacost’ onderstrepen zij dat de band zich niet laat beperken door tradities en verwachtingen. Het wordt een multimediaal theaterconcert dat balanceert tussen melancholie en euforie. Het decor zit vol verrassingen, met videoprojecties die onderdeel worden van het verhaal en de muziek. Klezmer heeft naast een uitbundige ook een weemoedige kant, net als de band zelf. De intimiteit van het Atlas Theater leent zich bij uitstek om dat donkere, mysterieuze karakter uit te diepen. ‘Septacost’ wordt een zoektocht naar een remedie tegen eenzaamheid, waarbij de muziek louterend zal werken. De vraag is dan ook niet of, maar wanneer je wordt beloond met een bevrijdende apotheose. Zondag 28 januari wordt twee keer de familiemusical Hans en Grietje opgevoerd. Hilarische scenes, een suikerzoet decor en swingende meezingliedjes staan gegarandeerd voor een geslaagde middag. Janouk Kelderman (bekend als presentatrice Keet van RTL Telekids) vertolkt in dit eeuwenoude sprookje de rol van Grietje. Als je verkleed naar het Atlas Theater komt, doe je automatisch mee met de Sprookjes Verkleedwedstrijd en maak je kans op een prijs. Om het feest compleet te maken is er ook nog een Sprookjes Afterparty georganiseerd. Tijdens dit miniconcert geven de acteurs een swingend optreden, waarbij je heerlijk kunt dansen, meezingen én op de foto kunt met de acteurs! Meer informatie over het Nationaal Theaterweekend in het Atlas Theater op 26, 27 en 28 januari 2018, zien wat er allemaal nog meer te doen is én de mogelijkheid om voor slechts 10 euro een kaartje te reserveren voor één van de genoemde voorstellingen kan via www.atlastheater.nl/lets-meet.

Auteur

Redactie