Jacques d'Ancona opnieuw ambassadeur Gekleurd Grijs

EMMEN/COEVORDEN

Journalist en presentator Jacques d'Ancona heeft zich opnieuw verbonden aan het culturele seniorenproject Gekleurd Grijs. D’Ancona gaat zijn naam inzetten om het project nog meer bekendheid te geven en senioren te stimuleren deel te nemen aan kunstzinnige activiteiten.

Ook Toltsje Scheringa uit Gasselternijveen - bestuurslid van Music in the Woods en voorzitter van de historische vereniging Gasselte - zet zich als ambassadeur in voor het project. Zij vinden dat deelname aan kunstzinnige activiteiten een positieve impuls geeft aan de gezondheid van ouderen. Kunst & Cultuur zoekt nog senioren die Jacques en Toltsje als ambassadeur willen ondersteunen. Aanmelden kan via ilse@kunstencultuur.nl. De ambassadeurs van Gekleurd Grijs stimuleren senioren deel te nemen aan workshops op het gebied van muziek, theater en dans en sporen ouderen aan musea en theaters te bezoeken. Hiervoor is de actiemaand Gekleurd Grijs in Actie in het leven geroepen. Ruim vijftig culturele organisaties openen dit jaar hun deuren voor senioren om hen actief kennis te laten maken met verschillende kunstvormen.

Gemeenten

Het project wordt voor de zesde keer georganiseerd dankzij financiële steun van de provincie Drenthe, het Fonds voor Cultuurparticipatie en de gemeenten Emmen, Aa en Hunze, Tynaarlo, Westerveld, Midden-Drenthe en Coevorden. Dit gebeurt in samenwerking met de stichtingen welzijn in de genoemde gemeenten. Het Gekleurd Grijs Festival vindt op 20 april plaats in woonwijkcentrum Holdert in Emmen. Een festival voor en door senioren en hun vrienden en families. Op het programma staan muzikale optredens, workshops, presentaties, exposities en een culturele markt. In de gemeente Emmen vindt dit jaar overigens een speciaal programma plaats rond dans. Voor dit dansproject worden deelnemers gezocht. Het programma vindt plaats van februari tot en met mei.

Auteur

Redactie