Het doet zo zeer in Theater Hofpoort

COEVORDEN

De film Het doet zo zeer van Heleen van Royen is zaterdag 17 februari te zien in het Coevorder Theater Hofpoort. Heleen van Royen maakte een portret van haar moeder, die lijdt aan vasculaire dementie. Na de film gaat Heleen van Royen in gesprek met het publiek.

Mevrouw Breed woont nog op zichzelf, maar met een versleten heup en vasculaire dementie is dit geen optie meer. Dochter Heleen van Royen - bekend door haar onverbloemde verhalen, foto’s en columns - neemt het heft in handen en plaatst voor haar moeder een zorgwoning in haar tuin. De interactie tussen moeder en dochter wordt gefilmd door Heleen zelf.

Filmfestival

Het videodagboek ging in première op het filmfestival van Rotterdam en scoorde zeer hoog in de publiekspoll. De film begint in Coevorden om 20.15 uur. Een toegangskaart kost 18,50 euro. Kaarten zijn te bestellen via theaterhofpoort.nl en te koop in de ReadShop aan de Coevorder Friesestraat 26.

Auteur

Redactie