Emmer Cultuurprijs voor Isa Zwart

EMMEN

Singer-songwriter Isa Zwart uit de Emmer wijk Barger-Oosterveld won vrijdagavond in het afgeladen Atlas Theater de Emmer Cultuurprijs. Zwart kreeg de aanmoedigingsprijs uit handen van cultuurwethouder Robert Kleine. Direct na de overhandiging liet Isa het nummer Mamme See horen op het podium.

De Emmense is door de prijs 1000 euro rijker. Ook kreeg zij - in de vorm van een houten M - een kunstwerk. Zwart schrijft en zingt haar eigen liedjes. Zij won in 2017 het Drèents Liedtiesfestival en ook de publieksprijs van het Suns Europe-festival in het Italiaanse Udine.

Andere genomineerden

De andere genomineerden voor de prijs waren schrijfster Anna Sophie Bakker, fotograaf Iris Sijbom, kunstenaar Karin Siebring en fotograaf Paul Barelds. De jury bestond deze editie uit schrijver Peter Veen, kunstenaar Ingo Leth, Bibian Welbergen van De Kunstbeweging en preses Hans ten Cate. De organisatie van de Cultuurprijs is in handen van Bibliotheek Emmen. Lees dinsdag in de ZuidOosthoeker meer over de winnares van de Emmer Cultuurprijs.

Auteur

Redactie