Op pad door het veen met drie koningen

WEITEVEEN

Een dag na Drie Koningen kunnen welwillenden met de echte drie koningen op pad.

Het Veenloopcentrum in Weiteveen organiseert de zes kilometer lange winterwandeling op zondag 7 januari, waarbij de medelopers dus vergezeld worden door drie verklede dorpsgenoten, die zich voordoen als Caspar, Melchior en Balthasar. De route is bewegwijzerd en gaat voor het grootste deel door natuurgebied het Bargerveen. De nieuwe schaapskooi en de runderstal en schaapherderswoning, die nog in aanbouw zijn, zijn ook onderdeel van de wandeling. Onderweg zijn er koffie, thee, warme chocolademelk en nieuwjaarsrolletjes te nuttigen. Ook zijn er midwinterhoornblazers en is er accordeonmuziek. De start is tussen 11.00 en 13.00 uur bij het Veenloopcentrum, dat aan de Zusterweg 17 ligt. Deelname kost geld. Een tip: neem je verrekijker mee.

Auteur

Redactie