Kunstenaars gezocht voor expo ‘Identitijd’

EMMEN

Binnenkort organiseren Kunst & Cultuur en Stichting Beeldruimte twee grote kunsttentoonstellingen, waarvoor zowel professionele als amateur beeldend kunstenaars uit Drenthe en Overijssel werk kunnen inleveren. Het thema van de tentoonstellingen is ‘Identitijd’ - identiteit versus tijd.

Naast schilderijen en sculpturen zijn ook installaties, design, mode, tekeningen, video’s en foto’s welkom. Kunstwerken voor de exposities kunnen in Drenthe tot donderdag 8 februari worden aangemeld via www.kunstencultuur.nl. In Drenthe en Overijssel bevinden zich veel enthousiaste kunstenaars. Een aantal heeft een kunstvakopleiding gevolgd, een aantal volgt in de vrije tijd lessen. Expositieruimte is soms lastig te vinden. Al deze kunstenaars kunnen nu hun kans grijpen door mee te doen aan de expositie.

Bijdrage

De Drentse tentoonstelling vindt plaats in CBK Emmen en wordt op 17 februari geopend. Iedereen vanaf 16 jaar is uitgenodigd een bijdrage te leveren. Deelnamekosten zijn vijftien euro voor elk ingeleverd kunstwerk. Studenten en scholieren vanaf zestien jaar betalen de helft van de prijs. Elke kunstenaar maakt kans om gevraagd te worden voor deelname aan een masterclasstraject. Een jury beoordeelt alle kunstwerken in CBK Emmen en de kunstenaars met de beste of opvallendste werken worden geselecteerd voor het masterclasstraject, waarin zij onder begeleiding van kunstenaars workshops en lezingen volgen.

Auteur

Redactie