Vera Talen: ‘Fijn om iets blijvends mee te geven’

DALEN

Fotogravera. Dat is de naam van de studio van Vera Talen in Dalen. De fotografe start op zaterdag 6 januari vol goede moed in het dorp. In het pand aan de Burgemeester Fonteinstraat 100 kunnen bezoekers tussen 11.00 en 16.00 uur langskomen bij de jonge Overijsselse.

Door Kristian Elders De 24-jarige Vera woont namelijk in Daarlerveen, niet te verwarren met Dalerveen. Daarlerveen ligt vlak bij Vroomshoop. De afstand tussen haar woonplaats en de fotostudio in Dalen is volgens de twintiger goed te bereizen. “Ik doe er maar een half uur over”, zegt de geboren Vroomshoopse. Vera leerde het vak aan de Fotovakschool in Apeldoorn en zij heeft nu ongeveer anderhalf jaar haar eigen bedrijf. De Daarlerveense doet echt wat zij leuk vindt. Zij fotografeert bijvoorbeeld gezinnen, maar levert ook vrij werk. De afgestudeerd fotografe is, in de omgeving van haar vriend die in Geesbrug woont, maar wat blij met haar eigen studio in Dalen. “Ik huur de ruimte en kijk uit op het plein van de plaatselijke basisschool”, zegt Vera. Over de opening op 6 januari is zij optimistisch gestemd. “Natuurlijk hoop ik op een leuke en drukke dag. De kerstmarkt hier in het dorp was gelukkig al geslaagd.” De jonge onderneemster biedt onder meer gezins- en familiefotografie aan. Ook newborn- en bedrijfsfotografie behoren tot het pakket van Fotogravera. “Het leuke aan fotografie is onder meer het contact met mensen en kinderen kunnen onverwacht uit de hoek komen. Dat is een mooie uitdaging voor mij. Meer algemeen is het fijn om mensen iets blijvends mee te geven.”

Onbeschreven blad

Glamourfotografie is als vrij werk nog enigszins een onbeschreven blad voor Vera, die hoopt zich te kunnen ontwikkelen op dat vlak. “Dat zou mooi zijn in de toekomst. Ik zou dan kunnen samenwerken met een ontwerper en mijn foto’s zouden in een magazine kunnen komen te staan. Een uitdaging!” Vooralsnog is het voor de fotografe eerst zaak om bekend te raken en ervaring op te doen. Toch kent zij haar klassiekers al op jonge leeftijd. “Geen enkele foto is hetzelfde en exact namaken kan niet”, klinkt het immers beslist. Vera spaarde al op haar tiende voor de eerste camera en de eerste spiegelreflexcamera werd enige jaren later gekocht. Thans maakt zij gebruik van een Canon EOS 5D Mark II. “Ik houd van vastigheid. Met dit merk en type toestel kan ik goed uit de voeten. Waarom zou ik dan overstappen?” Meer informatie: mail naar info@fotogravera.nl of bel 06-23899894. Bekijk ook facebook.com/fotogravera.

Auteur

Redactie