Grootgrutter Jumbo vervangt cao logistiek

COEVORDEN/EMMEN

/KLAZIENAVEEN - Supermarktketen Jumbo heeft op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met de Centrale Ondernemingsraad (COR) en de Ondernemingsraad Supply Chain (OR SC) over de inhoud van de Arbeidsvoorwaarden Regeling (AVR) Logistiek. Aan dit akkoord gingen twee maanden van intensief onderhandelen vooraf.

De AVR Logistiek geldt als vervanging van de cao Jumbo Logistiek, die op 1 april 2017 afliep. Bij het opstellen van de AVR is nadrukkelijk rekening gehouden met de stem van de Jumbo medewerkers. Voor deze groep ligt er nu een regeling met arbeidsvoorwaarden die tot de beste in de sector behoren en beter uitpakken dan de afspraken die golden in de cao, stelt de grootgrutter.

Mijlpaal

Tegelijkertijd zijn er volgens Jumbo goede afspraken gemaakt die moeten voorkomen dat de loonverschillen ten opzichte van de concurrentie in de toekomst nog groter worden. Jumbo beschouwt het akkoord als een belangrijke mijlpaal en is trots op het brede draagvlak dat daarmee wordt gecreëerd.

Auteur

Redactie