Vanmiddag overdracht Coevorder Waterschapsgebouw

COEVORDEN/DALEN

Refik Kaplan (Raad van Bestuur Saxenburgh Groep) en watergraaf Stefan Kuks van Waterschap Vechtstromen ondertekenen dinsdagmiddag 2 januari om 15.00 uur de akte van overdracht van het Waterschapsgebouw, in aanwezigheid van de Coevorder notaris Lennart Reinsma.

Met deze overdracht komt het gebouw in Coevorden in het bezit van de Saxenburgh Groep en kan de verbouwing tot een regionaal gezondheidscentrum starten. De verwachting is dat voor de komende zomer de huisartsen, medisch specialisten, apotheek en paramedici het pand betrekken. Een gezamenlijke huisvesting in het regionaal gezondheidscentrum past binnen de samenwerking tussen de gemeente Coevorden, de huisartsen en de medisch specialisten. Deze samenwerking richt zich op het verbeteren van de gezondheid in de regio en het realiseren van een aantrekkelijke werkomgeving voor jonge huisartsen en medisch specialisten.

Gezondheidscentrum

Voor de inwoners van Coevorden en Dalen betekent dit dat zij straks met al hun zorgvragen in het nieuwe regionaal gezondheidscentrum terecht kunnen. Zij houden hun eigen huisarts en kunnen in hetzelfde pand terecht voor medisch specialistische zorg en de apotheek. Sinds de fusie in 2014 van Waterschap Velt en Vecht en Waterschap Regge en Dinkel had Vechtstromen twee hoofdkantoren: in Coevorden en Almelo. Dat was volgens Vechtstromen veel te ruim met gemiddeld twee werkplekken per voltijdbaan. Vechtstromen blijft overigens in de regio zichtbaar. Medewerkers werken vanuit diverse regiolocaties in het gebied. Bijvoorbeeld in Sleen, Emmen en Hardenberg.

Auteur

Redactie