Knallend het jaar uit onder de rook van de N34 | Op de voorpagina

ERM

Carbidschieten is én blijft een ware traditie in Zuidoost-Drenthe. Alleen al in Erm werd zondag tijdens oudjaarsdag op verschillende locaties geschoten.

Het publiek op de foto - deze is gemaakt door Boudewijn Benting - beschermt het gehoor bij de carpoolplaats aan de Oude Rijksweg in Erm. Het was aan de schutters om de ballen hard tegen het net te knallen. Daarna was het alle ballen verzamelen om het ritueel met de melkbus te herhalen. In de gemeente Coevorden werd ook met carbid geschoten in onder meer Aalden, Achterste Erm, Coevorden, Dalen, Gees, Oosterhesselen, Sleen en Steenwijksmoer.

Team Odoorn

Even verderop in Odoorn werd zondag ook geknald. Aan de anders zo rustieke Dennenweg organiseerde Team Odoorn voor de eerste keer carbidschieten voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool. Zij kregen - in samenwerking met Stichting Carbidschieten Drenthe - les over hoe carbidschieten werkt. Dat gebeurde met de basis: een verfblikje en een blokje carbid. Gelukkig nieuwjaar!

Auteur

Redactie