Kersttruiendagen Hondsrug College leveren 1500 euro op

EMMEN

De kersttruiendagen - net voor Kerst op het Hondsrug College - hebben 1500 euro opgeleverd. Het geld is bestemd voor Stichting Gambia Vooruit. Deze stichting bouwt scholen in het genoemde Afrikaanse land.

De school heeft de Emmer stichting geadopteerd als vast goede doel. Voor elke gesignaleerde trui op school doneerde het Hondsrug College tijdens de laatste schooldagen voor Kerst drie euro aan deze organisatie. Directielid Rolf Mulder over de keuze van deze stichting: “Het is een lokale organisatie. Onze leerlingen hebben daar sneller een klik mee dan met een landelijke of internationale organisatie. Vanzelfsprekend speelt de inzet van Gambia Vooruit voor scholenbouw in Afrika ook een belangrijke rol. De truiendag was de eerste actie, maar er staan in het nieuwe jaar meer initiatieven op de stapel.” Leerlingen konden zelf ook een bijdrage leveren door geld in collectebussen voor Save The Children te stoppen. Overal in de school stonden daarom collectebussen van deze organisatie. Voor drie euro konden de leerlingen leeftijdsgenoten in bijvoorbeeld Afghanistan of Irak aan een dikke warme trui en voor twintig euro aan een kachel helpen. Deze actie leverde in totaal 850 euro op.

Auteur

Redactie