SVBO (zo.) opnieuw naar finaledag PWZ

EMMEN/STEENWIJKSMOER

Titelverdediger Noordscheschut, SVBO (zo.), SC Elim, MSC en De Weide hebben zich zaterdag geplaatst voor de finaledag van het 41e Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi (PWZ). De nummers twee van de halve finale – Emmen, HZVV, SV Dedemsvaart, Dalen en DZOH - krijgen in de tussenronde op woensdagavond 3 januari een herkansing om zich als zesde club voor de finaledag op zaterdag 6 januari te kwalificeren.

Van de finalisten van vorig jaar hebben Noordscheschut en SVBO uit de Emmer wijk Barger-Oosterveld zich opnieuw geplaatst. Nieuw Buinen is de enige finalist van vorig jaar die uitgeschakeld is. De grote verrassing van de halve finale was vierdeklasser SC Elim. De zaterdagclub hield de favoriete eersteklassers Nieuw Buinen en Hoogeveen achter zich en is zaterdag van de partij in de Emmer sporthal Angelslo.

Topscorers

Tweevoudig winnaar SC Erica redde het niet en werd in Het Activum in Hoogeveen slechts vierde. De topscorers van de halve finale waren Danny Kiekebelt van Noordscheschut en Pelle de Vries van SC Erica met zes treffers. Jos Fidom van HZVV trof vijf keer doel en Marco Hartman (Hoogeveen), Roy Jagt (SVBO), Marc Timmer (CEC) en Frank Benjamins (De Weide) scoorden vier keer. De tussenronde begint woensdag om 18.00 uur in sporthal Angelslo. Alleen de winnaar van de tussenronde schaart zich als laatste en zesde bij de geplaatste vijf finalisten.

Auteur

Redactie