René van der Weide: ‘Leefbaarheid en goede verdeling van investeringen’

NIEUW-AMSTERDAM

De leden van Wakker Emmen hebben de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 vastgesteld. Medio dit jaar werd al bekend dat René van der Weide de lijst aanvoert.

Op de plaatsen twee tot en met vijf staan Henk Linnemann, Jisse Otter, Pascal Schrik en Gunnar Jens Bijlsma. Hoogste nieuwkomer op de lijst is Aimeé van der Ham. Van der Ham isnamens Sterk Lokaal statenlid in Drenthe en staat op plaats zes. Een aantal huidige raadsleden heeft niet de ambitie om op een verkiesbare plaats te staan en staan daarom lager op de lijst. Wethouder Jan Bos staat op de dertigste plaats op de lijst, vanwege zijn andere functie. Bos draagt Wakker Emmen echter een warm hart toe en wil daarom graag op de lijst staan. Lijsttrekker René van der Weide is blij met de lijst. “In totaal staan er 31 mensen op de lijst. Ik ben blij dat we opnieuw een grote groep gemotiveerde mensen hebben. We hebben hard gewerkt om de basis op orde te maken en hier willen we mee doorgaan. Wakker Emmen wil de komende periode inzetten op betaalbare woonlasten, het verbeteren van sportaccommodaties, beter onderhoud aan wegen, fietspaden en openbaar groen. Ook moet volgens Van der Weide de gemeente de komende periode blijven investeren in dorpen en wijken. “Leefbaarheid en een goede verdeling van investeringen tussen dorpen en wijken is en blijft voor ons een belangrijk speerpunt. Juist deze periode is er meer aandacht en werk gemaakt van investeringen in dorpen. Dit willen we blijven doenmet een groep gemotiveerde kandidaat raadsleden.”

Auteur

Redactie