Kwart miljoen voor evenementen

EMMEN

Bijna een kwart miljoen is er in 2018 beschikbaar voor het organiseren van evenementen in de gemeente Emmen. Dat is 50.000 euro meer dan 2017.

Liefst 68 evenementen kunnen volgend jaar rekenen op een financiële impuls van de gemeente Emmen. Emmen trekt dit geld uit het zogenoemde Evenementenfonds. Enkele voorbeelden van evenementen die op subsidie kunnen rekenen: het C’est la Vie Festival, het Full Colour Festival, de Gouden Pijl, het Drèents Liedties Festival en de Marathon Zuidoost Drenthe in Klazienaveen. Ook de Obstacle Run in Emmen en Koningsvliegeren in Schoonebeek zijn mooie voorbeelden. De gemeente Emmen stelt jaarlijks subsidie beschikbaar vanuit het evenementenfonds voor evenementen. Er was voor 2018 bijna zes ton aan subsidie aangevraagd. Er was dus voor minder dan de helft budget. Om in aanmerking te komen voor de subsidie uit het Evenementenfonds wordt een aantal voorwaarden gesteld. Het evenement moet bijvoorbeeld een meerwaarde hebben in de promotie van de gemeente Emmen en het evenement moet gericht zijn op kunst, cultuur, sport of recreatie.

Auteur

Redactie